In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Schuttershof Hotel Restaurant -

Hoofdstraat 77, Drenthe
Drentse keuken
Schuttershof Hotel Restaurant. In het rustige Drentse dorpje Valthe op steenworp afstand van Emmen Kom je het gezellige Hotel restaurant pannenkoekerie tegen. Van hieruit kan je per fiets, wandelend, met de auto of met de bus tal van uitstapjes kunt maken.

Ook voor uw persooneelsfeest, verenigings, of familiefeest ben je bij Hotel Restaurant Schuttershof Drenthe op het juiste adres. Je kunt hier met een groep voor een afgesproken tijd het hele restaurant tot je beschikking hebben.

Kom voor een gezellig verblijf, een goed diner ,een feestje, een lunch of een lekkere kop koffie en nu ook voor heerlijke pannenkoeken naar Hotel-restaurant Schuttershof in Valthe.
Geschiedenis. Valthe (in Drenthe) is een karakteristiek brinkdorp met nog veel Saksische boerderijen in "oud-Valthe. In het dorp bevinden zich diverse bedrijven, waaronder twee bakkers, een postagentschap en verschillende horecagelegenheden ,oa Hotel Restaurant Schuttershof en Hotel Valthe. Het landschap in de omgeving van Valthe bestaat uit essen met kleine bospercelen.

In het grote Valtherbos ten zuiden van het dorp is een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog te vinden, dat nooit door de Duitsers is ontdekt. Hier verborg de landbouwer Albertus Zefat een aantal joodse onderduikers.

Rond Valthe bevinden zich 5 hunebedden. Hunebed D31 bevindt zich in Hunzebos tussen Exloo en Valthe, hunebed D34 is gelegen links van de weg Valthe - Odoorn. D35 ligt links van de weg Valthe - Klijndijk aan de noordrand van het Valtherbos en de hunebedden D36 en D37 liggen aan de zuidrand van het dorp Valthe. Deze 2 hunebedden worden vanwege hun ligging "De Valther Tweeling" genoemd. De bekendste grafheuvel nabij Valthe is het Eppiesbargie aan de Odoornerweg. Daarnaast bevinden zich diverse andere grafheuvels in het Valtherbos.

Ook is er een z.g. PingoruÔne. Dit is een overblijfsel uit de laatste ijstijd. Deze pingoruÔne is gelegen ten zuiden van het dorp Valthe en is eigenlijk een van de zuidelijkste bronnen van de Hunze of Oostermoer-se vaart, die uitmondt in het Zuidlaardermeer. In het uitgestrekte veengebied dat bij de marke van Valthe hoorde, zijn na de ontginning de veenkoloniŽn Valthermond en Zandberg gesticht.

Valthe is het kleinste van de drie 'zanddorpen' (dorpen op de zandgronden) waaruit de kerspel Odoorn tot de veenontginning bestond. Tot de zeventiende eeuw lag bij het dorp de Valtherschans, die deel uitmaakte van de verdedigingslinie van de Nederlanden tegen o.a. Bommen Berend, de bisschop van MŁnster.

Tussen 1811 en 1835 was Valthe de hoofdplaats van de gemeente Odoorn, waar zich toen ook het Gemeentehuis en de woning van de Burgemeester bevonden.

Het dorp had tussen 1904 en 1945 een station, Station Valthe, aan de spoorlijn Emmen-Gasselternijveen van de Noordoosterlocaalspoorweg-Maat- schappij. Het station is nog in de oude stijl behouden gebleven. Tegenwoordig is Valthe alleen bereikbaar met de buslijnen 15 en (2)77 van Emmen naar Musselkanaal en Stadskanaal.
Sfeer & interieur. Restaurant: het vernieuwde restaurant heeft een warme en gezellige sfeer. Je kunt hier genieten van de heerlijkste gerechten die de gastheer en chefkok Denny Baas zelf bereiden.
Keuken & kaart. Je kunt hier terecht voor een bufet of menu en een uitgebreide kaart met meer dan 100 verschillende Pannenkoeken!
Telefoon: 0591-512751
Website: http://www.hrschuttershof.nl/

Schuttershof Hotel Restaurant, Hoofdstraat 77, Drenthe
Gelieve eerst even bellen of mailen.